CODUL DE CONDUITĂ

Modul în care lucrăm la Softelectronic

Nu se schimbă valorile noastre, se schimbă mediul în care lucrăm. Pentru a avea succes pe termen lung, trebuie să ne declarăm și să ne păstrăm valorile. Identitatea și reputația noastră se bazează pe un sistem de valori stabil și pe principii etice. Valorile noastre includ pasiunea, inovația, spiritul antreprenorial, căutarea perfecțiunii și responsabilitatea. Principiile noastre etice sunt toleranța, respectul, integritatea, curajul și transparența.

 

Strategia noastră de conducere se bazează pe investiții continue în elaborările și dezvoltarea noastră inovatoare. Acordăm o mare importanță onestității și transparenței, ne facem afacerile cu integritate. Construim relații puternice și de durată cu clienții și partenerii noștri bazate pe încredere și interes reciproc. Respectăm afacerile existente în sfera noastră de afaceri, inclusiv concurența noastră.

 

Ne străduim să transformăm Softelectronic într-un loc de muncă de vis. Ne dăm seama că cele mai mari atuuri ale noastre sunt angajații noștri. Au dreptul la un mediu de lucru sigur și sănătos: unul care recunoaște talentul și meritul personal, care prețuiește diversitatea, respectă spațiul personal și ține cont de echilibrul dintre muncă și viața privată. Credem în oferirea angajaților noștri un mediu stimulant, perspective personale interesante și șansa de a fi diferiți. Încurajăm o atmosferă de deschidere, curaj, generozitate și respect, astfel încât toți angajații noștri să se simtă liberi să-și exprime întrebările, sugestiile, ideile și preocupările. Ne așteptăm ca toți angajații și structurile să lucreze împreună într-o manieră respectuoasă și deschisă. Munca în echipă este încurajată, succesele și eșecurile trebuie împărtășite. Cu toții ar trebui să ne străduim să respectăm ideile străine și să recunoaștem contribuția celorlalți. Procedând astfel, vom menține o cultură a loialității, încrederii, solidarității și respectului.

 

Siguranța și calitatea produselor și serviciilor pe care le oferim sunt de o importanță primordială. Performanța excepțională, calitatea și siguranța sunt elementele care demonstrează dăruirea și respectul nostru față de clienții și partenerii noștri și care le mențin încrederea în noi.

 

Informații confidențiale. Informațiile sunt valoroase. Dezvăluirea neautorizată a informațiilor privilegiate poate duce la pierderea sau deteriorarea Softelectronic. Cu toții trebuie să fim conștienți de informațiile privilegiate, respectând cu strictețe regulile de confidențialitate ale companiei. Nu trebuie să discutăm sau să lucrăm cu informații confidențiale în locuri publice unde conversațiile pot fi auzite sau datele pot fi compromise. Este adevărat că confidențialitatea devine din ce în ce mai greu de asigurat în lumea tehnologică, dar asta o face și mai importantă.

 

Reprezentarea companiei. Reputația Softelectronic depinde de toată lumea împreună și de fiecare în parte.

 


Trebuie:

  • să lucrăm în așa fel încât să luăm în considerare interesele Softelectronic

  • să demonstrăm principiile etice ale companiei prin propriul nostru comportament și limbaj profesional

  • să ne identificăm ca angajați ai Softelectronic, în timp ce folosim rețelele sociale ca parte a activității noastre profesionale

Nu trebuie:

  • să comentăm oral sau în scris, sau să ne angajăm în orice alt mod în numele Softelectronic, cu excepția cazului în care suntem autorizați în mod corespunzător să facem acest lucru

  • să luăm declarații orale sau scrise cu privire la probleme care depășesc competența noastră personală

  • să folosim numele companiei în e-mail pentru a exprima preocupări personale sau pentru a-l folosi pentru afaceri personale


 

Confidențialitate și protecție a informațiilor personale. Cu toții avem dreptul la intimitate. Softelectronic respectă confidențialitatea informațiilor personale ale tuturor angajaților, clienților și partenerilor săi de afaceri.

 

 

Trebuie:

  • să ne asigurăm că persoanele de la care colectăm informații personale sunt bine informate cu privire la tipul de informații pe care le colectăm, cum le folosim și cum să ne contacteze în cazul oricăror întrebări legate de problemă

  • să colectăm doar informații personale, care sunt necesare

  • să distrugem sau să corectăm datele incorecte sau incomplete

  • să ne asigurăm că aceste date sunt stocate într-un loc sigur

  • să ne asigurăm că terții cărora le încredințăm colectarea sau utilizarea informațiilor personale respectă aceste principii

  • să respectăm intimitatea colegilor noștr


 

Nu trebuie:

  • să colectăm informații „personale” fără acordul subiecților afectați

  • să reținem astfel de informații mai mult decât este necesar pentru motivul comercial oficial, pe baza căruia au fost obținute

  • să examinăm sau să stocăm nicio informație cu caracter personal, cu excepția cazului în care avem permisele necesare și nevoile comerciale clare pentru astfel de informații

 

 

Utilizarea resurselor companiei. Resursele companiei sunt concepute pentru a ajuta angajații și obiectivele Softelectronic. Resurse utilizate necorespunzător sau irosite ale întreprinderii, inclusiv timpul de lucru al colegilor, ne preocupă pe toți și afectează rezultatele operaționale și financiare. Trebuie să prețuim și să protejăm activele companiei. Ar trebui să ne asigurăm că acestea nu sunt pierdute, deteriorate, utilizate greșit, utilizate necorespunzător, irosite, schimbate, vândute sau donate altora fără permisiune.

 

Sănătate și siguranță. Noi toți cei care lucrăm pentru Softelectronic avem dreptul la un mediu de lucru sănătos și sigur. Siguranța la locul de muncă depinde de noi toți.

 

Trebuie:

  • să luăm toate măsurile rezonabile de precauție pentru a menține un mediu de lucru sigur și sănătos

  • să ne asigurăm că nu ne punem pe noi înșine sau pe alții în pericol prin acțiunile noastre

  • să ne asigurăm că știm ce să facem, în cazul în care apare o urgență la locul de muncă


 

Cum ar trebui aplicat Codul de conduită?


În îndeplinirea îndatoririlor noastre ca și companie și ca indivizi, este o regulă fundamentală să respectăm întotdeauna legile și reglementările. Recunoaștem că unele situații nu sunt ușoare. Etica se referă adesea la rezolvarea unui conflict de principii. Desigur, niciun document nu poate prezice sau răspunde la orice situație care ar putea apărea. Deci, dacă te confrunți cu o astfel de situație, pune-ți următoarele întrebări:

 

    1. Este în conformitate cu codul de conduită?
    1. Este legal?

    2. Respectă principiile noastre etice, cum ar fi integritatea, respectul și transparența?

    3. Cum afectează acțiunile mele pe alte persoane implicate și pot să îmi justific decizia?

 

Dacă răspunsul la oricare dintre aceste întrebări este „nu” sau dacă aveți îndoieli, regula de aur este să vă consultați cu oamenii relevanți din conducerea dvs. și să abordați în mod deschis problema.

 

Codul de conduită nu înlocuiește politicile existente și trebuie să continuați să respectați toate standardele comune la locul de muncă. Acest Cod își propune să ofere cadrul pentru aceste reguli și standarde pentru a le face mai ușor de înțeles.