Позвънете сега:  0892 075 356   и   0876 761 108 


Адрес: гр. Варна, ул. "Уста Колю Фичето" 25А


Работно време: Понеделник - Петък 09:00-13:30 14:30-18:00 / Почивни дни - Събота и Неделя

Събота - приемане на турбокомпресори в Магазин-Варна от 09:00 до 14:00 часа. 

 

Профилактика

Профилактика на турбокомпресори

В специализирания отдел на Софтелектроник се извършват профилактика на редица марки турбокомпрсори като Holset, Garret, Schwitzer, Borgwarner (KKK),CZ Turbo,Caterpillar Turbo, IHI, Mitsubishi Turbocharger и други.

Профилактика

На кои турбокомпресори може да се направи профилактика

Отделът разполага с модерни стендове на марките Turboclinics и Turbotechnics за баланс и изпитване на турбокомпресори както за автомобили, джипове и микробуси така и за автобуси, камиони, селскостопанска и строителна техника, яхти и стационарни двигатели.

Профилактика

В кои случаи е необходима профилактика

- на около 200 000 км след последното обслужване

- при блокирала механика поради наличие на наслагванеи омасляване от изгорели газове

- при разбалансиране на ядрото в турбокомпресора

- при запушени маслени пътища

- при неправилна позиция на актуатора

- при ремонт по автомобила, ако сервизния техник има съмнение за проблем с турбокомпресора

Профилактика

Почистване

Турбокомпресора се разглобява до съставните му компоненти, като необходимите части се почиства на бластираща машина. След това всички детайли се измиват със специализиран препарат за премахване на отлагания и омаслявания.

Профилактика

Преглед и измерване на всички компоненти

Корпусите се проверяват за пропуквания, перките се преглеждат за липсващи или повредени лопатки, движещите се части се обследват за износвания. Проверяват се уплътненията и на детайлите се правят измервания за отклонения от референтите стойности.

Профилактика

Тестване и балансиране на ядрото

Ядрото се сглобява и се тества на специализиран стенд при реално налягане на маслото и скорост на перките. Следи се за течове, вибрации и отклонение от оста на въртене. При необходимост се балансира и при успешни тестове се разпечатва графика с показателите на работа.

Профилактика

Тестване на електронен или механичен актуатор

Ядрото се сглобява към корпусите на турбинната и компресорна част и се преминава към тестване и настройка на механичния или електронен актуатор, така че разтоварващия клапан или променливата геометрия да се управляват правилно.  

 

 

Профилактика

Издаване на тествания турбокомпресор

Тествания и настроен турбокомпресор се маркира, след което се издава на клиента в отдела на Софтелектроник или се изпраща чрез куриер на указ от него адрес заедно със съпровождащата го гаранция и графика за тест на ядрото